TERCER




SETMANA DE LA CIÈNCIA. TALLER MULTIPRODUCTE

Amb aquest taller vam millorar els nostres coneixements de la selecció de deixalles





EXPERIMENTEM  
L’ Alina ens va proposar  un vistós experiment amb llet i colorants.

Fonament químic
Les molècules de sabó tenen un extrem liposoluble i un altre extrem hidrosoluble. Aquesta característica fa que el costat liposoluble s’uneixi als greixos, mentre que el costat hidrosoluble fa que el sabó es dissolgui en l’aigua. Per aquesta raó utilitzem el sabó per rentar. 
A més a més, el sabó modifica la tensió superficial de l’aigua, debilitant-la. La tensió superficial és una propietat de l’aigua que permet que certs objectes i éssers vius puguin surar a la superfície de l’aigua tot i tenir una major densitat.






RUTA DELS MOLINS

Els nens i les nenes de tercer estem estudiant el poble i el dijous vam anar a conèixer el molí de la Calvaria. És una ruta molt interessant i bonica de sis molins fariners. Allí, en Joan, ens va explicar com es batia el blat a l'era, quines eines feien servir, com feien una paller i com funcionava un molí. Vam aprendre moltes coses i ens ho vam passar molt bé!.
 



 ENS VISITA EL PREGONER DE LA FESTA MAJOR DE CALLDETENES, EN NANDU JUBANY
Els nens i les nenes de tercer estem estudiant el poble i la Festa Major. Com que en Nandu Jubany va ser el pregoner, vam pensar que podríem convidar-lo a la classe per parlar amb ell. I així ho vam fer…

Va venir una tarda vestit de cuiner (com no podria ser d’una altra manera) i carregat d’estris i productes de la cuina : morter, ous, oli, pa… Què és tot això? Si l’hem convidat per parlar de la festa major!!!

Aviat ho vam saber: ens faria ALLIOLI! Va ser divertit que anés explicant coses de la seva vida mentre donava instruccions als nens: “remena”, “més ràpid”, “tirem unes gotetes d’aigua calenta”…
Ens va agradar que ens expliqués com i quan va començar rentant plats al restaurant dels seus pares a canvi d’una moto, que el primer plat que va fer va ser l’ensaladilla… Ens va fer adonar que s’ha d’estudiar molt quan ets petit per treballar bé quan ets gran.

Quan l’allioli va estar llest va girar el morter cap per avall i… sorpresa! No queia! Això volia dir que ja estava a punt per menjar-nos-el!!!
Quina delicia! Vam sucar el pa a la salsa… bonííííííííííssim! No em vam deixar ni una mica.

Gràcies Nandu per fer-nos passar una tarda tan divertida i per aprendre a fer i menjar una cosa tan bona!
Els nens, nenes i mestres de 3r.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada